Hickorygolf

Välkommen till att spela golf med gamla klubbor som har hickoryskaft.


Man gör det visserligen inte lättare för sig med hickoryklubbor – men roligare, eftersom det ger golfen en ny dimension.
Att plocka upp en hundra år gammal klubba ur bagen och sedan träffa bollen rent, då blir man jätteglad och när man inte gör det, så kan man skylla på klubborna.

Hickoryklubbor brukar kunna berätta en spännande livshistoria, eftersom de oftast är märkta med den ursprungliga klubbprons och golfklubbens namn samt när det gäller järnklubborna, smedens cleekmark/bomärke.

Järnklubbor, Sveriges första Pro, Edwin ”Ted” Roberts på Stockholms GK, Första ägare med initialerna ”EJV”


Här kan du läsa mer om golfens historia

Under 2023 spelar vi på tisdagseftermiddagar, oftast 12 hål. Vi spelar match utan hcp men med ”Sunningdale Rules”, vilket innebär att när en spelare blir 2 upp eller mer, så lämnas ett slag på det följande hålet. Detta brukar i de flesta fall resultera i att matchen avgörs på sista green med sista putten.
Som en artighetsgest till golfens historia brukar många hickoryspelare använda tidstypisk klädsel, vilket dock inte är något krav.

Den 25 oktober 2020 spelade vi första gången om ”Peter Nordwalls Vandringspris”, en tavla (se bild) med motivet ”The Great Triumvirate”  Harry Vardon tillsammans med triumviratskollegerna JH Taylor och James Braid.Traditionsenligt skänker vi större delen av startavgiften till kronprinsessparets fond ”Generation PEP” .

2022 inbjöd vi till Hickorydubbel på Öland.
Vi började med en match mot Södra Ölands Hickory sällskap på Links Golf Öland där Ekerum GK´s Hickory Sällskap stod som segrare!

Sittande tävlingsledaren Peter Nordwall.
Främre raden Södra Ölands Hickory Sällskap längst till höger Göran Norregårdh
Bakre raden Ekerum 2:a från vänster lagledare Lars Petersson.


För att dagen efter, för tredje gången spela om Peter Nordwalls Vandringspris på hans designade bana Långe Erik.


Peter fick dela ut sitt vandringspris till segraren Christina LundströmFöre tävlingen bjöd Per G Nyman på sin bejublade Golf ClinicNu har vi ett hickoryset för utlåning så att du kan prova på att spela hickory!
Vi hjälper dig också gärna att skaffa egna hickoryklubbor till vettiga priser,
om du blir sugen på …….

Hickorygolf
– Golf as it used to be played
– Golf as it was meant to be played

Varmt välkomna att prova på, kontakta någon av oss!

Med bästa Hickory Golf Hälsningar

Lasse Petersson, 070-510 35 10
Peter Nordwall, 070-824 17 17
Lars Davidsson, 070-684 60 30

Här hittar du Ekerum GK Hickory Sällskap på Facebook

För större bilder, klicka på dem