Resultat P.N. Vandringspris

.

Peter Nordwalls Vandringspris


Årets hickorysäsong på Ekerum avslutades lördagen 2 oktober med tävlingen om Peter Nordwalls Vandringspris. Tillsammans med det lokala hickorygänget med den ”ständige sekreteraren” Lasse Pettersson i spetsen, spred den tidigare svenska hickorymästaren Per Nyman och sonen Wille från Växjö extra glans över Långe Erik med sin tidstypiska klädsel (se gruppbild).

Vann gjorde donatorn själv med 35 poäng, 4 poäng före försvarande mästaren Lars Davidsson, som på fotot nedan ses överlämna vandringspriset, en inramad tavla med motiv ”Harry Vardon at Prestwick 1903”. Ytterligare information om tavlans motiv och prisets donator finns att läsa i separat fil. (Information om tavlans motiv och prisets donator.)

   

Bland övriga tävlingsdeltagare, som traditionsenligt alla betraktas som andrapristagare, utlottades en historiskt speglande bok om ”När golfen var ung”. Boken, som är skriven av förre ordföranden i Svenska Golfhistoriska Sällskapet, Georg Kittel, erbjuder mycket intressant läsning om landets första golfklubbar och golfbanor. På ett av de bifogade fotona överlämnar Barbro Rehnqvist, för dagen i rollen som Notarius Publicus, ”andrapriset” till Jan Warren och på det andra gratuleras  Wille Nyman av segraren till utmärkelsen ”Bästa junior & Bästa klädsel”.