Hickorygolf

Välkommen till att spela golf med gamla klubbor som har hickoryskaft.

Man gör det visserligen inte lättare för sig med hickoryklubbor – men roligare, eftersom det ger golfen en ny dimension.
Att plocka upp en hundra år gammal klubba ur bagen och sedan träffa bollen rent, då blir man jätteglad och när man inte gör det, så kan man skylla på klubborna.

Hickoryklubbor brukar kunna berätta en spännande livshistoria, eftersom de oftast är märkta med den ursprungliga klubbprons och golfklubbens namn samt när det gäller järnklubborna, smedens cleekmark/bomärke.

Midiron Pro R G Pilch på Norwich GC,
smed W. Gibson som använde en stjärna som cleekmark

Här kan du läsa mer om golfens historia

Under 2020 har vi spelat på tisdagseftermiddagar, oftast 12 hål. Vi spelar match utan hcp men med ”Sunningdale Rules”, vilket innebär att när en spelare blir 2 upp eller mer, så lämnas ett slag på det följande hålet. Detta brukar i de flesta fall resultera i att matchen avgörs på sista green med sista putten.
Som en artighetsgest till golfens historia brukar många hickoryspelare använda tidstypisk klädsel,vilket dock inte är något krav.

Den 25 oktober 2020 spelade vi första gången om ”Peter Nordwalls Vandringspris”, en tavla (se bild) med motivet ”Harry Vardon at Prestwick” tillsammans med triumviratskollegerna JH Taylor och James Braid.

Anmälningsavgiften gick oavkortat till ”Generation PEP” inom kronprinsparets stiftelse för barn och ungas hälsa.

Under 2021 hoppas vi få utmana Södra Ölands HickorySällskap i en match och på sikt kanske också starta en ”lagmatch mot fastlandet”.

Nu har vi ett hickoryset för utlåning så att du kan prova på att spela hickory!
Vi hjälper dig också gärna att skaffa egna hickoryklubbor till vettiga priser,
om du blir sugen på …….

Hickorygolf
– Golf as it used to be played
– Golf as it was meant to be played

Varmt välkomna att prova på, kontakta någon av oss!

Med bästa Hickory Golf Hälsningar

Lasse Petersson, 070-510 35 10
Peter Nordwall, 070-824 17 17
Lars Davidsson, 070-684 60 30