D60 Matchspel

20170803  Spelplats: Kalmar GK

20170817  Spelplats: Nybro GK

20170817

Tantgolfen avslutades i vackert sensommarväder på Nybro Golfklubb där banan var jättefin. Vi var inte så framgångsrika denna omgång även om Gun med fighting spirit tog hem sista hålet trots slag emot sig och klarade sin match!

Slutresultatet i årets serie blev vinst för Ölands GK på 30 poäng, Möre 25 poäng, Emmaboda 17, Ekerum 16 och Kalmar 15 poäng.

Eva Skogsberg i Nybro har skött serien på ett utmärkt sätt och fortsätter säkert nästa år också. Då blir det spel på alla banorna utom Emmaboda som är i tur att stå över. ( det går ju åt en bana mindre än det är antal lag!)

Det är en stor förmån att genom denna vänskapsserie få vara med och spela på de fina banorna i trakten och träffa trevliga människor. Och det är roligt att spela match! Vi hoppas på ett bra team och bättre lycka nästa år.

Är det någon plus60 –dam som vill vara med så hör av dig till Anita Bråkenhielm eller Lillemor Larsson framåt våren!

20170803

Torsdagen den 3 augusti gick det bra i matchomgången i Kalmar med vinst i tre av fyra matcher. Mot hemmalaget!  Gunilla, Monica och Margitta vann i strålande golfväder där regnet kom först på sextonde hålet. Damerna tyckte också det var trevligt att se det fina nya klubbhuset. Tyvärr tänkte ingen av dem på att ta någon bild!
Nästa gång blir det batalj i Nybro och avslutning för säsongen.

20170615
Den 15 juni var det dags för tantmatcher på Emmaboda Golfklubb som ligger i det natursköna Vissefjärda. Man kallar sig Sveriges vackraste golfbana – och har visst fog för detta! Anita och Lillemor, som körde på lokalkännedom, förvirrades av vägarbeten och stängda avfarter och  turistade lite på vackra småvägar i Torsås kommun, medan Margitta och Gun, som körde på GPS, gjorde en rejäl runda i Blekinge på vägen dit. Men allt gick bra och vi hade mycket trevligt på den roliga banan fastän vi fick storstryk av Ölands Golfklubb, som överlägset leder ligan.
Efteråt var det raggmunksfest. ( men Ölands golfklubb är bäst där också!).

Gun, Margitta och LIllemor. Bakom kameran Anita

Gun, Margitta och Lillemor.
Bakom kameran Anita
Putt för delning

20170518

Den 18 maj spelade vi matcherna hemma på ett soligt och trevligt Ekerum. Banan var som vanligt finfin och vi fick revansch för nederlaget i första matchen och vann den här gången med 6-2 mot Emmaboda. I elden var Lillemor, Gun, Birgitta och Monica. Kvar att möta i sommar är då Kalmar och Möre – inga lätta matcher. Och en av dem måste ju bli mot hemmaspelare! Men trevligt har vi och stämningen var mycket god i hela gänget.
IMG_1289 (2)
Ekerums och Emmabodas lag efter svettig match där Ekerum vann med 6-2
Nästa match spelas i Emmaboda

20170504

Det första mötet för säsongen gick av stapeln på vackra Ölands Golfklubb med många glada möten och vackert väder bland gullvivor och sippor. Tyvärr gick det inte så bra för Ekerumslaget, som förlorade mot Nybro med 2-6.
Vi tar det som en uppvärmning. En trevlig dag hade Lena, Margareta, Birgitta och Anita.
Nästa gång är det hemmamatch för oss och andra är i elden. Så då vinner vi förstås. (Vilka motståndarna blir då vet bara matchseriegeneralen Eva Bengtsson.)
Sedan slipper vi ju möta Nybro i deras hemmamatch.  Så vi kanske har en chans på deras trevliga bana där senare i sommar??