Tävlingsresultat 2018

Herrgolf 25 maj


I veckans herrgolf på Långe Jan så återfanns det totalt 23 anmälda spelare vilket är årets högsta siffra.
Inför årets säsong så får spelarna själva välja vilken Tee man önskar spela från och veckans tävling representerades i samtliga färger.
Svart – Vit – Gul och Röd. Härligt!!! Ett koncept som passar för alla åldrar och Hcp.
Precis vad vi vill att Herrgolfen skall vara till för.

Alla är välkomna!.

Det går ändå inte att undgå att nämna att vi för första gången kunde ställa en 4-boll från Svart Tee på Långe Jan!!!.

Tre av spelarna från  noterade även 73 slag vilket måste anses vara oerhört imponerande!!.
Segrare i veckans tävling blev Marcus Nelimarkka på 73 slag och bättre HCP än John Fjällholm 73 och Daniel Hedebäck även han 73 slag.

I lagtävlingen segrade Johan Edlund och Daniel Hedebäck på totalt 146 slag (båda från svart !!)  tre slag före John Fjällholm och Sven-Eric Andersson 149 slag och tredjeplatsen till Maths Johansson och totalsegraren Marcus Nelimarkka sammanlagt 150 slag.

Glädjande nog kan konstateras en avsevärd ökning av Herrgolfs spelare på rangen under veckan och klubbens pro Karl-Martin Härström låter meddela att lektionsboken börjar se något ansträngd ut…..

Sist men inte minst så är jag ändå otrolig nöjd med att konstatera att trots att vi tävlar på blodigt allvar och lite till så är det en fantastiskt trevlig och ödmjuk inställning både bland vinnare och förlorare.
För mig är det i särklassigt det största beviset på proffsigt agerande!!!!

Mvh/ Christer Andersson / Tävlingsledare!


Herrgolf 18 maj


I veckans Herrgolf som spelades på långe Erik så segrade Lars Pettersson på strålande 71 slag!!.
Pettersson har visat prov på riktigt bra resultat tidigare i år så segern var ingen högoddsare…… J

Efter en vecka med närmast fantastiskt väder så bjöd fredagen ändå på ganska rejäla vindbyar omkring 10 m/s.
Banan bjuder på för året fantastiskt bra förutsättningar och banpersonalen sliter kopiöst för att trimma in anläggning efter bästa förmåga när det nu växer på riktigt rejält!

Emil Mårtensson visade kämpaglöd och tvekade inte för en sekund att kliva ner i en iskall damm på Hål 10 allt för att undvika att betala med ett pliktslag. Insatsen belönades med en fin andra plats totalt på 73 slag.
Jonas Thuvesson summerade totalt 74 slag och tog därmed han om tredjeplatsen.

Emil i badet (klicka för större bild)


Stort grattis till veckans alla medaljörer!!.

Mvh/ Christer Andersson Tävlingsledare.


Herrgolf 11 maj


Det är inte bara på TV när de stora stjärnorna spelar som det bjuds på dramatik.
I veckans Herrgolf så var dramatiken regisserad på ett närmast fantastiskt sätt.

Johan Edlund som dagen till ära spelade från Svart Tee hade kopplat greppet in på 18:e greenen och via en stabil birdie så var segern i hamn….Trodde vi!
Unge Henrik Mårtensson som på ett förnämligt sätt hävdat sig under hela varvet såg ut att gå mot en andra plats i tävlingen…. men via ett bunkerslag i bästa Jordan Spieth klass så avgjorde han tävlingen med en Eagle på hål 18 och stod därmed som segrare till slut.
Golf när det är som mest dramatisk!!.

Resultatet blev således Henrik Mårtensson 71 slag (lägre spel HCP) Johan Edlund 71 och tredjeplatsen till Christer Rylander på strålande 72 slag!.
I lagtävlingen segrade även där Henrik Mårtensson i par med Björn Hermansson på utmärkta 145 slag.
Andra platsen gick till Johan Edlund och Anders Nyblom 150 slag och bronsmedaljen till Mattias Westerlund och Christer Andersson 151 slag.

Stort grattis till medaljörer!.

Mvh/ Christer Andersson // Tävlingsledare.


Herrgolf 4 maj


Veckans Herrgolf spelades återigen på Långe Jan i kanske årets bästa förutsättningar vilket också avspeglade sig i resultatlistan.
Ett resultat på HCP räckte endast till en 6:e plats vilket kanske säger det mesta.

Veckans segrare blev i stor stil Bertil Berglund som noterade fantastiska 69 slag!!!.
Andraplatsen knep Maths Johansson på 71 slag med bättre HCP följt av Lars Pettersson även han 71 slag.

Förra årets lysande stjärna Thomas Strandberg har börjat visa gryende form och tillsammans med Henry Wikström tog de hem lagsegern med sammanlagt 142 slag.
Marcus Nelimarkka (74 svart Tee!!) och Bertil Berglund kammade hem andraplatsen med 143 slag och bättre HCP än tredjeplatsens
Bertil Berglund och Maths Johansson även de på 143 slag.

Till vår stora glädje kan vi konstatera ett väsentligt ökat antal deltagare i Herrgolfen och än trevligare är att allt fler spelare dyker upp i olika träningssammanhang som en förberedelse för veckans tävling.

Vår Golf pro Karl-Martin Härström har noterat en avsevärd ökning av Herrgolfs spelare i bokningskalendern vilket glädjande nog också framgår i tävlingsresultaten!!!

På Fredag är det dags igen…..

Vi syns!.


Herrgolf 27 april


Veckans Herrgolf avgjordes på Långe Jan och trots att vädergudarna hade svårt att bestämma nivån på så var det i alla
fall 22 krigare som bestämt sig för att ta tävlingen i mål.

Möjligheten att välja olika Tee alternativ för varje tävling har bevisligen skapat ett visst strategitänk bland spelarna och tävlingsledningen kan meddela att telefonen gick ganska varm på Torsdagseftermiddagen J J……

Bäst lyckades Lars Davidsson som imponerande nog hålade ut på sitt HCP och därmed 72 slag.
Andraplatsen gick till Rolf Gustafsson som även denna vecka presterande en fin score med totalt 73 slag.
Tredjeplatsen landade hos Rolf Nilsson som debuterade i årets upplaga av Herrgolfen och summerade 76 slag.

Stort Grattis till Er alla.

Lagtävlingen blev som alltid får man väl säga en jämn kamp om man nu bortser från första platsen som Lars Davidsson och Sven-Eric Andersson spelade hem på imponerande 150 slag hela 7 slag före andraplatsen Björn Hermansson och Rolf Nilsson som noterade sammanlagt 157 slag och därmed besegrade tredjepristagarna Jonas Thuvesson och  Rolf Gustavsson på bättre HCP.

I resultatlistan noteras att halva startfältet återfanns inom 2 slag så det kan inte nog påpekas hur viktigt det är att kämpa in till 18:e greenen….

Vi synes på Fredag!!.

Hälsningar/ Christer Andersson/Tävlingsledare


Herrgolf 20 april


Då är vi ÄNTLIGEN!!!! igång.

Årets första herrgolfstävling är nu till ända!.
Fantastiskt trevligt att få se så många nya ansikten som vill vara med och göra avtryck i årets upplaga!!.
Några vet jag har slipat formen på sydligare breddgrader,andra har slipat formen genom snöskyffeln…
I vart fall så är det helt otroligt att det krävs HCP-sänkning för att överhuvudtaget komma på prispallen redan i den första omgången.

Singeltävlingen tog Rolf Gustafsson hand om via en strålande insats på 69 slag. Det är inte annat än att man måste imponeras av Gustafsson:s vinnarinstinkt…. Om Ni tycker Spieth pratar med bollen så skulle Ni höra Gustafsson ge klara instruktioner till sig själv..!!!  Bra gjort.
Andraplatsen hamnade hos Växjösonen Lars Pettersson på imponerande 70 slag!! Finns all anledningen att höja ett varningens finger redan nu……
Bronsmedaljen till Ulf Jeansson på starka 71 slag!.

Imponerande av Er alla tre!!! Det bör noteras att herrarna Gustafsson och Pettersson dessutom knep ytterligare en seger var under veckan som gick.

I lagtävlingen segrade Lars Pettersson och Bertil Wickander på fina 148 slag!. Andra platsen till Maths Johansson och Ulf Jeansson sammanlagt 151 slag.
Sista pallplatsen går till Johan Lerbacka och Jonas Thuvesson som stred tappert trots lite vårgnissel i svingen men trots detta lyckades kämpa ihop 152 slag!.

På fredag så provar vi första tävlingen på Långe Jan och glädjande nog kan det konstateras att greenerna har återhämtats sig på ett imponerande sätt efter en bister vinter…

Vi syns!!!

Mvh/ Christer Andersson/ Tävlingsledare.